Nacionalni gimnastički seminar

Nacionalnom  gimnastičkom seminaru  za suce i trenere koji je održan jučer, 12.09.2020. na Kineziološkom fakultetu, prisustvovale su naše mlade predstavnice, sutkinje  Clea Hajdaš Dončić, Tena Balen, Licija Glavač, Lucija Kirschenheuter i Laura Bakran koja je ujedno u klubu angažirana i kao  trenerica. Od trenera tu su bili Marko Maljković i Eduard Bakran te glavna trenerica Ana Sesvečan koja je ujedno i sutkinja međunarodnog ranga kategorije FIG IV. Seminaru muške sportske gimnastike prisustvovao je Luka Tuđan.

Glavna tema seminara bio je prijedlog propozicija Nacionalnog programa muške i ženske sportske gimnastike za period od 2021. do 2030. godine te promjene koje će nam nove propozicije donijeti s početkom nove natjecateljske sezone u 2021. godini i kako im se prilagoditi. Prijedlozi novih naziva kategorija su apsolutni, slobodni i obavezni program, a predviđanje je da bi novi sustav kategorija omogućio povećanje broja kategoriziranih, vrhunskih i perspektivnih sportaša.

Nadamo se da će nove propozicije koje stupaju na snagu 2021. godine napokon biti usklađene sa programima HOO te ojačati poziciju sportske gimnastike na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Fotografije

slika 1 - objavljana na web stranici